Hírek

Elérhetőségek

Civilszervezetek

Civilszervezetek

Nyugdíjas Klub
Elnöke: Lesti Bertalan

Napsugár Egyesület
Elnöke: Fehér Ferencné

Szentmártonkátai Könyvtárért Alapítvány
Elnöke: Kissné Pásztor Éva

Szentmártonkátai Ipartestület
Elnöke: Gulyás Zoltán

 

Tovább »

Tápió Menti Mozgáskorlátozottak Egyesülete

Ma is működik egy egyesület, aminek a rövidítése: TAME. Jelentése: Tápió Menti Mozgáskorlátozottak Egyesülete. Az egyesület: Nagykáta, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta községeket fogja össze. Nem olyan rég, még a községünkben volt az egyesület központja, de mára már átkerült Szentlőrinckátára a telephely, és az elnök is Szentlőrinckátai lett.

Tovább »

Petőfi Klub

A klub alapítói, a Nyugdíjas klubból kiválva, 1991. november 22-én vették fel a Petőfi klub nevet, de már előtte több éve közösen kirándultak és töltötték együtt a szabad idejüket.

Tovább »

Szentmártonkátai Polgárőr Egyesület

A Szentmártonkátai Polgárőr Egyesület Pest megyében, Szentmártonkáta településen törvényesen működő, lakossági önszerveződésű, a szilárdabb közrend és közbiztonság érdekében társadalmi bűn- és baleset-megelőzési, gyermek- és ifjúságvédelmi, valamint környezetvédelmi céllal megalakult polgárőr szervezet.

Tovább »

Magvető Irodalmi Klub

Rövid története:

Az 1960-as évek végén alakult meg Pásztor Éva könyvtárvezető kezdeményezésére a Könyvbarát Klub 10-15 fővel, olyan fiatalok részvételével, akik igényelték a művelődést, a kultúrát, hiszen nemigen volt más szórakozási lehetőség a községben.

Az 1970-es években elindult klubmozgalom hatására és a Nagykátai Járási Könyvtár közreműködésével a Magvető Könyvkiadó vállalta a klub patronálását. A kiadó egyetértésével 1970-ben felvettük a Magvető nevet és hivatalosan is megalakult Szentmártonkátán, az akkor még Magvető Ifjusági Irodalmi Klub.

Tovább »

Szentmártonkáta Községtörténeti Baráti Kör

A Községtörténeti Baráti Kört – sok-sok előkészítő munka után – 1990. május 24-én 13 lelkes szentmártonkátai lakos közreműködésével alakítottam meg a könyvtár helyiségében.

Tovább »